Mimaki DLE-A, Versatile LED Curable Ultra-Jet- 600 ml LH-100

UltraJet DLE-A is een veelzijdige UV LED inkt voor diverse flexibele en stijve substraten. Compatibel LH-100 o.a. UV-printers. UJF 3042/6042 en de JFX serie (200, 500, 1631)
€89,00
Excl. btw

Marabu Ultra Jet LED UV Inkt - 600ml - LH-100


Moderne inkjetprinters bieden nieuwe standaarden als het gaat omveelzijdigheid en printkwaliteit, en toch alleen de juiste inkt uiteindelijk de weg naar het perfecte resultaat. De algemen toepasbaarheid van Ultra Jet DUV-A (UV-uithardbaar) en Ultra Jet DLE-A (LED-uithardbaar) ondersteunt je om ideeën gemakkelijk om te zetten in producten van hoog niveau!

Geschikt voor de volgende pritners: UJF-3042 FX/HG, UJF-3042MKII, UJF-6042MKII, UJF-7151 Plus, JFX-200, JFX-500, JFX-1631, JFX-600

Toepassingen
De UV-uithardende Ultra Jet DUV-A is geschikt voor printers en printkoptechnologieën zoals
Mimaki JF-1610 (Toshiba Tec CE2)
DYSS Apollo (Ricoh Gen3 / Gen4)
Rastek T600 (Toshiba Tec CE2)
Konica Minolta 512 en 1024
Dimatix Q-klasse
Xaar 1001

Toepassingsgebied Substraten

Het Ultra Jet DLE-A substraatassortiment omvat:
Flexibele substraten:
- PVC-banner materiaal
- Zelfklevende films tot 200µm
- PE/PET/PC/PVC-folies tot 200µm
- Bedrukbare stoffen zoals Trevira®
- Kunstleer
Stijve substraten:
- Acryl (PMMA)
- Harde PVC- en PVC-schuimplaten
- Aluminium composiet panelen (Dibond®)
- Voorbehandeld PP (bijv. gegolfd plastic)
- Polycarbonaat, polystyreen, ABS
- Gecoat metaal
- Glas*
- Hout en MDF-platen
- Golfkarton, karton & Re-Board®
- Bedrukbare stoffen zoals Trevira® en kunstleer leder

Kenmerken DUV-A / DLE-A
Substraatbereik +++
Nabewerking +++
Pigmentatie ++

Gamma Basistinten
428 Geel
434 Licht Magenta
438 Magenta
455 Licht cyaan
459 Cyaan
489 Zwart
Andere producten
170 Wit
910 Vernis

Weerstand tegen verbleken
Alleen pigmenten met een hoge weerstand tegen vervaging worden gebruikt voor het Ultra Jet DLE-A gamma. Alle basistinten zijn geschikt voor een verticale buitenexpositie van 2 jaar, afhankelijk van het Midden-Europese klimaat
en geschikte ondergronden.

Veiligheid

We raden deze inkt niet aan voor speelgoed vanwege het te verwachten contact met de mond omdat de mogelijke aanwezigheid van restmonomeren en ontledingsproducten van de foto-initiatoren niet kan worden uitgesloten, zelfs als deze voldoende zijn uitgehard..

*Aanbevelingen zijn beschikbaar op aanvraag.
Volgens interne tests bereiken de bovengenoemde substraten max. GT 2. Voor de beste inkthechting mag de oppervlaktespanning van PE/PP niet lager zijn dan 44 mN/m. Hoewel deze substraten meestal door de fabrikant voorbehandeld, maar dit effect af gedurende de opslagtijd, waardoor de hechting verminderd kan zijn. Als de oppervlaktespanning spanning lager is dan 44 mN/m, raden we daarom nog een voorbehandeling aan met geschikte methoden zoals Corona, Plasma of vlam. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het substraat vrij is van vingerafdrukken.


Priming kan de hechting op moeilijke ondergronden zoals glas eigenschappen op moeilijke substraten zoals glas,
of metalen (gecoate, geanodiseerde of gepoedercoate oppervlakken). Er zijn zeer goede resultaten bereikt met Ultra Jet DLE-A in combinatie met de Mara® Shield UV-PGL, Ultra Glass UVGO of Ultra Graph UVAR (zeefdruk).

Bijzonder goede hechting werd bereikt op een materiaal genaamd "DIBOND® Digital" van ALCAN (3A Composites Holding AG). Aangezien alle genoemde printsubstraten kunnen verschillen in bedrukbaarheid, zelfs binnen een individueel type, zijn voorafgaande proeven essentieel om de geschiktheid voor het beoogde gebruik te bepalen.

Houdbaarheid
De houdbaarheid van een ongeopende inktcontainer is als volgt bewaard in een donkere ruimte bij een temperatuur van 15 - 25 °C is:
- 1 jaar voor 428-489, 910
- 9 maanden voor 170
De omgevingstemperatuur mag slechts één keer onder deze waarde dalen gedurende max. 2-3 dagen. Onder andere omstandigheden, met name andere opslagtemperaturen, wordt de houdbaarheid verkort. In dergelijke gevallen vervalt de garantie van Marabu.

Overschakeling


Voordat u overschakelt op Ultra Jet DLE-A is het over het algemeen aanbevolen om het het inktsysteem volledig af te tappen voordat alle inkthoudende onderdelen met DI-UR te spoelen. Ultra Jet DLEA is een alternatief voor de Mimaki LH100 inkt. Echter, de Mimaki UJF printers kunnen ook worden uitgerust met Mimaki LF 140 inkt. In dit geval, is tussentijdse reiniging essentieel om de de afdrukkwaliteit te behouden. Kies dan het automatisch reinigingsprogramma (bijv. wassen" of "inkttype wijzigen") en volg de instructies.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen