Sluiten

Categorieën

Filters
  Peter Bakker, Oracal , - Dinsdag 26 Mei 2020

  Car wrap essentials overzicht

  De ultieme dyi voor car wrap

  Aangezien meer dan de helft van alle auto's een monochromatische tint heeft, is het geen verrassing dat u geïnteresseerd bent in een nieuwe look, een nieuwe kleur, afwerking of iets meer artistiek. Jarenlang was de oplossing een op maat gemaakte lak, maar halverwege de jaren '90 vond er een revolutie plaats op vlak van het aanpassen van voertuigen: vinylwrap voor voertuigen.

  How-to vinyl wikkel een auto en zorg voor het - Turtle Wax - geschiedenis

  WAT IS VINYL CAR WRAP?

  Sinds de jaren 50 werd vinyl gebruikt voor belettering, logo's, en stickers, maar volledige car wraps sloegen niet aan. Echter, in 1993 kwam er een alledaags, maar revolutionair idee: Waarom wikkelen we een auto niet in zijn geheel? De reden: Duitsland verplichtte dat alle taxi’s beige gekleurd moesten worden, maar verf. Kay Premium Marking Films bracht de oplossing met een beige vinyl, waardoor vrijwel elk voertuig in een paar uur tijd kon voldoen aan de nieuwe wetgeving.

  Vinyl car wrap is een mix van polyvinylchloride (PVC) polymeer, waaruit het woord "vinyl" komt, met verschillende additieven om het flexibel te maken, bestand te maken tegen ultraviolet licht, alsook om kleur toe te voegen. Deze ingrediënten worden gemengd, gegoten op langzaam bewegende vellen, en worden vervolgens gebakken en behandeld.

  How-to vinyl wrap a car & care for it - Turtle Wax - vintage vinyl VINYL vANDAAG

  De resulterende vinyl-plaat kan zo dun zijn als 0,4 mm. Na het aanbrengen van de lijm kan de wrapfolie gesneden worden in kleinere rollen voor individuele consumenten. Deze kan ook verzonden worden naar printers voor aangepaste graphics, zo eenvoudig of zo complex als u zich maar kan voorstellen.

  Simpel gezegd, vinyl car wrap is een lijm-backed plastic bekleding, maar oh wat kunnen we allemaal doen met één rol plastic de dag van vandaag! In de afgelopen jaren hebben we een lange weg afgelegd van effen kleuren tot en met de huidige, eerder vernieuwende, kleuren. In de car wrap industrie hebben we momenteel metallic, reflecterend, mat, glans, parelmoer, kleur-veranderende, zelfs fabriek-matching en Pantone kleuren ontwikkeld, en zeker niet te vergeten: mooie, prachtige, en complexe patronen en combinaties.

  How-to vinyl wrap a car & care for it - Turtle Wax - paint vs vinyl VOOR- EN NADELEN - VINYL VS. VERF

  Als u overweegt om het uiterlijk van uw voertuig te veranderen met een verfbeurt of een vinylwrap, dan heeft elke keuze zijn eigen voordelen. Een verfbeurt was vroeger de facto standaard – het wordt immers al meer dan een eeuw gebruikt. Een verfbeurt vereist de inzet van een professional, om nog maar te zwijgen van de professionele apparatuur om een showroom-afwerkingniveau te krijgen die de kosten opdrijven en de doorlooptijd verlengt. Meerdere of speciale kleuren, zoals parelmoer of metallic afwerkingen, verhoogt verder de benodigde tijd en kosten.

  Afbeeldingen of aangepaste ontwerpen vereisen de medewerking van een andere specialist, die meestal met de hand wordt afgewerkt.

  Dergelijke basis of aangepaste verfbanen gaan het leven mee van het voertuig zelf, mogelijk decennia ’s dus. Aan de ene kant kan een dergelijke duurzaamheid wenselijk zijn, maar dit hangt uiteraard ook af van het ontwerp.

  How-to vinyl wrap a car & care for it - Turtle Wax - Vinyl tech

  VINYL CAR WRAP TECHNOLOGIE

  Dankzij de vooruitgang in vinyl car wrap technologie is het niet langer onbetaalbaar om het uiterlijk van uw auto volledig te veranderen, zeker als u van plan bent om het zelf te doen. Gaat u de professionele route op, dan kan vinyl car wrapping evenveel kosten als verf, maar deze is normaliter 40% goedkoper. Met wat geduld en een vaste hand kan u zelfs een volledige car wrap soepel laten verlopen J. In feite zijn de benodigde tools gemakkelijk toegankelijk en vereisen ze geen speciale licenties, training, of ervaring. Basiskleurwijzigingen of zelfs meerdere kleuren voegen niet veel toe aan de totale kosten van het project, maar aangepaste afbeeldingen, afdrukken, of afwerkingen kunnen de kosten van materialen verhogen. Toch kan het eindproduct bijzonder overtuigend zijn.

  De aard van vinyl car wrap leent zich voor tijdelijke toepassingen. Met de juiste zorg kan een kwaliteit car wrap 3 tot 12 jaar mee gaan. Dit is sterk afhankelijk van het gekozen materiaal en de kleur. Ook speelt het lokale klimaat en de manier van aanbrengen een aardig woordje mee:

  Metaaleffect folie gaat kort mee en zwart/wit het langst. Misschien wilt u de look weer veranderen in een paar jaar of wilt u de auto verkopen - kleine oude dames zijn misschien niet enthousiast over die oh-zo-metalen graphics. In beide gevallen vereist het verwijderen van de vinyl car wrap slechts een paar basisgereedschappen en benodigdheden , en heeft het geen invloed op de oorspronkelijke afwerking. In feite zal de originele verf beter zijn dan één van soortgelijke vintage, omdat de car wrap het verf-beschadigend ultraviolet licht blokt, wat de restwaarde van uw voertuig behout. N.B. wees wel voorzichtig als de auto reeds gespoten werd. Fabrikanten van folie testen hun product met de normaal afgeleverde lak!

  DE DIY FULL CAR VINYL WRAP GUIDE

  Als u ooit geprobeerd hebt om vinyl letters of afbeeldingen toe te passen op uw auto, dan vond u de job waarschijnlijk wel moeilijk, zelfs als u het oppervlak en uzelf goed voorbereid had. Tranen, bubbels, striae, en rimpels kunnen u hebben overtuigd dat dit enkel mogelijk is door middel van een professionele installatie. Er is veel veranderd: veerkrachtiger vinyl, betere lijmen en luchtontgrendelingstechnologie (ook wel Rapid Air genoemd). Zelfs een doe-het-zelver kan geweldige resultaten krijgen. Klaar om aan de slag te gaan?

  How-to vinyl wrap een auto - Turtle Wax - car wrap prep VOORBEREIDingen OM UW AUTO TE wrappen

  1. Controleer goed uw voertuig. Is het materiaal en de verf glad? Kleine krassen vormen geen probleem, maar kerven, deuken, groeven en roest kunnen problemen veroorzaken met de vinylwrap. Als de wrap over dergelijke beschadigingen wordt aangebracht, dan zal het de zichtbaarheid ervan sterk vergroten. Waarschijnlijk zal het ook bubbels of scheuren creëren , wat uw hele investering zou kunnen verpesten.

  2. Kies een locatie. U hoeft niet een cleanroom te hebben, maar een schone en gecontroleerde omgeving zal het stof en eventuele interesse van insecten onder de wrap voorkomen. Stofzuig eventueel ook vooraf en sluit de deuren voor het beste resultaat.

  3. How-to vinyl wrap een auto - Turtle Wax - auto prep Werk op een warme dag. Vinyl en vinyl lijm zijn temperatuurgevoelig. Het voertuig en de wrap moeten dezelfde temperatuur hebben, ongeveer 20 à 23 °C. Is het kouder, dan wordt het vinyl brozer en kan deze makkelijker scheuren. Is het heter, dan zal de lijm te sterk geactiveerd worden of wordt de vinyl te slap word, waardoor het moeilijk is om hem nog soepel aan te brengen. Gebruik een infraroodthermometer om dit te controleren en laat alles acclimatiseren voor minimaal een paar uur. Wij raden, wanneer mogelijk, aan om een hele dag de temperatuur in het oog te houden vooraleer u begint.

  4. Hoeveel vinyl heb ik nodig om mijn auto volledig in te pakken?

  De beste manier om te berekenen hoeveel vinyl uw auto nodig heeft, is met de onderstaande eenvoudige formule:

  Merk op dat alle autofolies die we verkopen 5 voet (1,52m) breed zijn!

  Lengte van uw voertuig x 3 (voor de twee zijden en de bovenkant van het voertuig van voor naar achter) + extra voor bumpers en fouten (3-8 meter afhankelijk van de complexiteit van de auto en uw vaardigheidsniveau J)

  Voorbeeld: een 2016 Ford Mustang is 477,5 cm lang:

  (4,75 x 3) = 14,25 meter + 3 meter voor bumpers en correcties. U heeft dan, naar boven afgerond, 14,25 + 3 = 18 meter nodig.

  ♦ Kleine formaat auto's kunnen volledig worden gewrapped met 15 tot 16,80 meter car wrap folie.

  Audi A3 & A4, BMW 2 & 3 serie, Mitsubishi Lancer, Subaru Impreza, VW Golf & Kever & Jetta, Hyundai Elantra, Nissan Sentra, Mercedes C-klasse.

  ♦ Midsize auto's: 18 tot 20 meter car wrap folie.

  Chevrolet Camaro, Corvette, Ford Mustang, Ford Fusion, Toyota Camry, Honda Accord, VW Passat & CC, Nissan Maxima/Altima, Audi A5 & A6, BMW 5 serie, Mercedes E-klasse, Hyundai Sonata.

  ♦ Full-size auto's: kleine SUV's, kleine vrachtwagens & kleine bestelwagens hebben 20 tot 23 meter vinyl nodig.

  Audi A7 & A8, Ford Taurus, Chevrolet Impala, BMW 7-serie, Mercedes limousines & S-klasse, Hummer 3, 4Runner, FJ Cruiser.

  ♦ Full-size SUV's, vrachtwagens & minibusjes 23 tot 30 meter wrap nodig.

  Escalade, Land Rover, Cayenne, Hummer, H2, Voyager, Town & Country, Sienna.

  5. Verzamel uw gereedschap, benodigdheden, en materialen: vet en wax reiniger, een algemene reiniger, 70 of 90 procent isopropyl alcohol, pluisvrije doeken of handdoeken, rakel, raamtrekker, breekmesje, snijtape, warmtepistool, infraroodthermometer, magneten/applicatie tape, en katoenen wikkelhandschoenen. Een schone werktafel houdt alles van de vloer en vermindert de kans op het oppakken van stof. Tip: Vraag een vriend wanneer u de grotere wrapdelen moet plaatsen.

  How-to vinyl wrap een auto - Turtle Wax - was auto stap 5 OPPERVLAKTE voorbereiding en -planning

  6. Inspecteer het oppervlak van het voertuig. Grafische folies voor autobelettering, autodecoratie, en volledige autowikkeling worden allemaal geleverd met een lijm die evenwichtig is qua samenstelling en kleefkracht. Dit betekent dat de folies de lak niet zullen lostrekken of beschadigen.

  Zorg ervoor dat de lak van het voertuig voldoet aan de OEM-specificaties. Raadpleeg in geval van twijfel de autofabrikant of een professional voor het aanbrengproces. Inspecteer de lak om er zeker van te zijn dat er geen schade is door roest, brand, krassen, gruis, leeftijdsgebonden veroudering, of iets dergelijks.

  7. Maak uw auto schoon – het liefst in de wasstraat, zonder wax of siliconen! Verwijder restanten van wax en vet daarna met een citrus gebaseerde ontvetter. Voor hele lastige vlekken en vastgeplakte insecten kunnen speciaal daarvoor bedoelde producten gebruikt worden. Maak vervolgens het hele oppervlak schoon met isopropylalcohol en pluisvrije doeken. Een waterdruppeltest kan helpen om te bepalen of het oppervlak van het voertuig helemaal schoon is Als het water druppelsgewijs wegloopt, is het niet raadzaam om de folie aan te brengen. Als het water zonder duidelijke druppelvorming wegloopt, kan de folie wél worden aangebracht.

  8. Verwijder obstakels van het te wrappen gedeelte. Ja, u kan wikkelen rond een embleem, spiegel, deurklink, antenne, of koplamp, maar dit verhoogt de moeilijkheid en tijd die nodig is om een goede vinyl wrap afwerking te krijgen. Bespaar uzelf een fles ibuprofen door het verwijderen van obstakels. Ga meermaals met alcohol over de omliggende gebieden heen om vingerafdrukken of stof te verwijderen. P.s. het voertuig moet droog zijn en de vloer houdt u beter stofvrij.

  9. Meet elke sectie die u van plan bent om te wrappen en voeg een paar centimeters toe voor de zekerheid. Schets een diagram van de carrosseriepanelen van uw auto en schrijf deze metingen op voor later. Meet twee keer, voeg een beetje toe, en snijd één keer. Vergeet niet, u kan geen materiaal toevoegen als u het eenmaal hebt afgesneden! Als een paneel dichterbij of breder is dan uw breedste car wrap, moet u een naad maken. Probeer niet om een 150 cm koffer te wrappen met een 150 cm brede rol, u komt dan sowieso te kort. Zorg voor minstens 5cm overlapping!

  10. Vereiste tools

  - Rakel met viltrand (zachte vilten op basis van natuurlijke vezels worden aanbevolen)
  - Breekmes, papiermes of scalpel
  - Pin mes
  - Scharen
  - Knifeless tape
  - Applicatie tape
  - Handschoenen
  - Pluisvrije doeken
  - Magneten
  - Hete-luchtpistool
  - Infraroodthermometer

  11. Basisgereedschap:

  - Set Torx-schroevendraaiers
  - Set van zeshoekige schroevendraaiers
  - Schroevendraaiers van verschillende afmetingen
  - Spanners van verschillende afmetingen en/of ratelgereedschapsset
  - Universele en naaldtang
  - Rubberen hamer

  How-to vinyl wrap een auto - Turtle Wax - het leggen van vellen stap 8

  HET LEGGEN VAN UW EERSTE VELLEN VINYL

  11. Basis richtlijnen voor wrapfolie types

  Hoogwaardige gegoten (cast) folies zonder microgestructureerde lijm / Rapid air: Deze kunnen worden verwarmd en diepgetrokken in welvingen. In zeer diepe uitsparingen moeten deze films worden bewerkt, gesneden, en toegepast worden met een overlapping aan de randen.

  Calendared films en films met micro-gestructureerde lijm (RapidAir): Deze zijn geschikt voor oppervlakken die egaal of licht gebogen zijn op meerdere plaatsen. Dit soort films mogen niet verwarmd worden of in diepe autogleuven getrokken worden. De films moeten worden bewerkt, gesneden, en aangebracht worden met een overlapping aan de randen waar zich uitsparingen of klinknagels bevinden.

  Premium Structurele Gegoten (cast) folies: Vanwege hun oppervlaktestructuur mogen deze films niet te veel worden uitgerekt tijdens de toepassing. Over klinknagels en in uitsparingen moeten deze films worden bewerkt, gesneden, en aangebracht worden met een overlapping aan de randen.

  Nieuw geprinte digitale solventdrukmedia: Dit moet worden uitgespreid en minstens 72 uur worden gedroogd, ongeacht het type film. Volg de huidige verwerkingsrichtlijnen voor digitaal drukwerk.

  12. Als dit uw eerste car wrap project is, bekijk dan deze instructie film van Oracal en begin dan met kleinere en vlakkere secties. Dit zal u helpen om vertrouwen en momentum op te bouwen betreffende het aanpakken van een breed dak of gewelfde kap. Gebruik uw schets en metingen om te bepalen hoeveel materiaal u moet snijden en doe dit met behulp van een utility mes(Olfa-breekmes).

  13. Houd het vinyl in de lucht – jij en uw vriend dragen katoenen handschoenen – verwijder het achtergrondpapier/liner terwijl je zelf de spanning op de wrap houdt. Dit helpt rimpels en plooien te verminderen. Leg voorzichtig de vinylwrap over het paneel(vlak), waardoor er extra materiaal over de randen blijft om het te manipuleren waar nodig.

  14. Druk het vinyl voorzichtig in het midden van het paneel en houd de spanning op de rest van het vel. Tip: het is handig om vanuit het midden een strook van 20 cm uit de liner van de folie te halen en dit stuk van de folie eerst aan te brengen in het midden. Vervolgens kunt u dan vanuit het midden de twee resterende lappen folie 1 voor 1 aan brengen. Start met de rakel / ruittrekker in het midden en werk in overlappende lijnen naar de randen van het paneel. Dit zal de lucht er uit dwingen en het vinyl hechten aan het paneel.

  How-to vinyl wrap a car - Turtle Wax - air & wrinkles

  LUCHT EN RIMPELS PERSEN

  15. Gebogen oppervlakken kunnen bijzonder uitdagend zijn waardoor een tweedimensionaal object zich moet aanpassen aan een driedimensionaal oppervlak. Als u rimpels of bellen opmerkt, pelt u het vinyl voorzichtig terug en brengt u warmte aan (niet meer dan 60 °C). Daarna gebruikt u spanning om het op zijn plaats te rekken. Gebruik de rakel opnieuw om terug te werken van het centrum naar de randen. Bij het verpakken van andere items, zoals spiegels, wielen, of interieurpanelen, gelden dezelfde uitdagingen. Wees vooral geduldig om de rek goed te krijgen bij het aanbrengen op gebogen oppervlakken.

  16. Het maken van naden kan ook een uitdaging zijn, maar er zijn een paar manieren om hier mee om te gaan. De eenvoudigste manier is om gewoon een stuk vinyl te overlappen over een ander. Dit vereist zorgvuldige uitlijning, maar u hoeft niet te snijden. Kevlar snijtape is een geweldige uitvinding die perfecte naden achterlaat zonder een mes.

  Breekmessen zijn het laatste alternatief, gebruik een scherpe rand om haken te voorkomen en wees voorzichtig om schade aan de onderliggende verf te voorkomen.

  How-to vinyl wrap een auto - Turtle Wax - randen en afwerking

  RANDEN EN AFWERKING

  17. De afwerking begint met het wrappen van de randen van de panelen. Gebruik het snijmes om overtollig materiaal te trimmen tot binnen een kwart-inch (6-7 mm) van de rand - contra-intuïtief, grotere marges zijn erger. Gebruik het warmtepistool om de randen van het paneel en de vinylwrap gelijkmatig te verwarmen tot ten minste 40 tot maximaal 60 °C. Gebruik de thermometer om zelf de verwarming te controleren. Gebruik de squigee en uw vingers om de rand van het vinyl stevig op het paneel te plakken. Als u het vinyl verwarmt om het rond een scherpe kromme te krijgen, moet u ervoor zorgen dat het vinyl eerst afkoelt vooraleer u start aan het trimmen.

  18. Gebruik het warmtepistool op de rest van het paneel of stuk, ingesteld op ten minste 100 °C en niet meer dan 120 °C. Stop zodra hoeken en randen verzegeld en gezet zijn. Dit activeert de lijm op de rest van het vinyl voor een lange termijn binding. Gebruik uw handen en Rakel om de vinylwrap stevig aan het oppervlakte te hechten. Bubbels kunnen verschijnen in dit stadium. Bubbels kleiner dan een halve centimeter verdwijnen in de loop van een paar dagen tot maximaal drie weken. Grotere bubbels kunnen veilig worden terug gebracht met een pin of breekmes of ingedrukt worden met uw vingers. Nogmaals, gebruik de thermometer om zelf de verwarming te controleren. Wacht minstens twaalf uur tot de lijm volledig is gehecht en hou de temperatuur minstens een dag constant. Maximale hechting ontstaat pas na drie dagen.

  HOE VINYL WRAP SCHOON TE MAKEN

  Gefeliciteerd met je nieuwe vinyl car wrap! Het verzorgen van de wrap zal de levensduur verlengen. Afhankelijk van het type en de locatie kan een vinyl car wrap tot twaalf jaar meegaan. Er zijn drie belangrijke stappen om uw vinyl wrap in een goede staat te houden.

  How-to vinyl wrap een auto - Turtle Wax - Schoonmaken vinyl wrap

  SCHOON EN GLANS

  1. Was regelmatig om ophoping van overtollig vuil te voorkomen. Hardnekkige vlekken kunnen toepassing van isopropyl alcohol nodig hebben. Turtle Wax MAX Power Wash en ICE Snow Foam autowassingen zijn uitstekende keuzes. Ze dienen voor het beschermen van glanzende vinyl afwerkingen. Ze voorkomen ook verbleking van matte vinyl afwerkingen.

  2. Zachte reiniging is het beste. Handmatig wassen en drogen is de aanbevolen methode om vinyl schoon te houden. Gebruik een siliconen trekker om overtollig water te verwijderen voordat u met microvezelhanddoeken gaat drogen. Borstel carwash wordt niet aanbevolen omdat deze kunnen krassen en deze trekken aan de randen van uw carwrap. Touchless of borstelloze auto wasbeurten zijn goede keuzes en drukreinigingen kunnen worden gebruikt op zachte instellingen; minder dan 2000 psi/137 bar, niet warmer dan 180 °F (80 °C), >40° spuitpunt, ten minste 30 cm van het oppervlak en loodrecht op het oppervlak.

  3. Voor een showroom glans zijn Turtle Wax ICE Spray Wax of Clean and Shine veilig op vinyl oppervlakken en zullen ze deze niet vervagen. Polijstproducten en waxproducten kunnen eveneens leiden tot vervaging en vervorming.

  HET VINYL van JE AUTO HALEN

  Uiteindelijk, het maakt niet uit hoe goed u gezorgd hebt voor de auto, zal de wrap op een bepaald moment toch achteruitgaan. Sommige wraps duren meer dan een decennium, terwijl anderen slechts een paar jaar meegaan. Gelukkig is het verwijderen van vinyl car wrap een gemakkelijke taak. Alles wat u nodig hebt is een warmte pistool en lijm remover.

  VINYL verwijderen

  1. Gebruik uw vingernagel of plastic schraper om de wrap weg te trekken van de randen van het desbetreffende paneel. Het zal er op het eerste zicht slecht uitzien, maar dit is gauw verdwenen.

  2. How-to vinyl wrap een auto - Turtle Wax - how-to remove vinyl wrap Gebruik het warmtepistool om het oppervlak van de wrap gelijkmatig te verwarmen tot ongeveer 50 °C. Dit zal de lijm los maken, zodat u de wrap er af kan trekken. Gebruik een contactloze infraroodthermometer om te bevestigen dat de wrap niet oververhit raakt. Dit zou namelijk kunnen leiden tot overmatig lijmresidu op het oppervlak.

  3. Trek de wrap weg van de randen in een steile hoek, op 15 tot 20 graden van het oppervlak. Wanneer het moeilijk wordt om de wrap er af te trekken, warm hem dan op en ga terug verder met het proces.

  4. Tot slot: gebruik Turtle Wax Label & Sticker Remover of Bug & Tar Remover om eventuele lijmresten van het oppervlak van het paneel te verwijderen.

  VEELGESTELDE VRAGEN OVER VINYL WRAP VEHICLE - FAQ

  · Kan ik zelf mijn auto wrappen?

  o Absoluut! Vinyl auto wrap kan drastische veranderingen aan het uiterlijk van uw voertuig brengen, maar het vereist slechts een paar basistools, een schone werkplek, en een geduldige aanpak.

  · Kan ik mijn ingepakte auto door een wasstraat laten gaan?

  o Handen wassen is het beste voor vinyl wraps, maar borstelloze of touchless auto wasbeurten kan net zo veilig. U kan zelfs een drukwasser gebruiken als u deze op een zachte stand zet.

  · Zal auto wrap schade aan de verf van mijn auto bezorgen?

  o Eigenlijk zal de wrap uw verf zelfs beschermen, omdat het de verf afschermt van beschadiging door ultraviolet licht. Wanneer u het verwijdert, is de originele afwerking nog intact.

  · Hoe lang duurt vinyl wrap?

  o Afhankelijk van de kwaliteit van de wrap, type vinyl wrap, genomen zorg tijdens de installatie, zorg na installatie, en omgevingsfactoren, kunnen car wraps een garantie levensduur hebben van drie tot twaalf jaar.

  · Is er iets wat je niet wrappen?

  o Vinyl car wrap hecht het beste op de fabriekverf en gladde, stijve kunststof. Het zal niet goed hechten – of zelfs helemaal niet – aan slechte verf, brokkelige verf, diepe krassen, groeven, roest, afgebroken verf, schilferende verf, getextureerde oppervlakken, rubber, ABS kunststoffen, poreuze, en/of sponsachtige oppervlakken.

  • Wat leidt tot vermindering van de verwachte levensduur?
   • Bij gebruik op ongeschikte ondergronden
   • Als de ondergrond onvoldoende werd gereinigd
   • Bij blootstelling aan hoge temperatuur en/of een hoge vochtigheidsgraad
   • Als de folies niet regelmatig worden gereinigd, bijv. als inlegdelen of vogelpoep niet tijdig werden verwijderd
   • Bij een hoge mate van luchtvervuiling, bijvoorbeeld in industriegebieden, in agglomeraties, of in grote steden

  Bij blootstelling aan hoge UV-blootstelling, bijv. op grote hoogte

  The latest ins and outs and more

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking