Welke soort transferpers is geschikt voor mij?

Welke soort transferpers is geschikt voor mij?

Als u in het proces van het kopen van een transferpers bent voor het bedrukken van kleding, plaatjes, laptops, petten, water flessen, koppen,hout middels sublimatie dan is dit artikel voor u.

Transferpers gids Hoe kies je de beste machine voor uw activiteiten,

Als u in het proces van het kopen van een transferpers bent voor het bedrukken van kleding, plaatjes, laptops, petten, water flessen, koppen,hout middels sublimatie dan is dit artikel voor u.

Welke soort transferpers is geschikt voor mij?

De twee belangrijkste soorten of stijlen van warmte persen, zijn swing en clamshell.

Dit zijn de meest voorkomende beschikbare keuzes van voor vlakbed transferpersen. Er zijn ook rotatiepersen, maar dit zijn grootformaat hitte persen, en zijn over het algemeen veel duurder en worden meestal gebruikt voor het persen van grote hoeveelheden.

Clamshell warmte persen openen zich als een oester schaal. “Snavelpers”. Een voorbeeld is de Maxx Clam

Swing - persen openen verticaal en zwaaien dan weg, vandaar de naam. De bovenplaat gaat omhoog en beweegt dan naar de zijkant - achterkant

Clampersen zijn handzamer in de bediening en werken iets sneller bij het bedrukken van kleding als swing persen. Een bijzonder Clam transferpers is de Hoover. Deze zweeft iets boven de te bedrukken stof om zo de nog natte inkt te laten drogen (cure). Dit wordt ook een DTG transferpers genoemd – Direct To Garment

Als u verschillende soorten producten bedrukt zoals tassen e.d. dan is het verstandig naar een Swing transferpers te kijken omdat deze een breder scala van producten aan kan en ook flexibeler is met dikkere producten.

Een swing transferpers kan over het algemeen veel dikkere producten dan een clampers bedrukken. De meeste clamshell transferpersen hebben een maximum van 2-3 centimer terwijl dat bij een swin transferpers al gauw het dubbele betreft.

Swing weg persen bieden een ander voordeel, in termen van comfort voor de operator.

Bij het bedienen van een clam pers, de hitteplaat is direct gericht op de handen en armen van de gebruiker wanneer de transferpers zich opent. Bij een swing hittepers is deze plaat naar zijkant verplaatst. Dat is wel zo prettig bij openen van de pers.

Clamshell persen zijn bescheidener. 

Als de ruimte beperkt is en u bijvoorbeeld alleen een hoekje in de kamer heeft dan is een swing transferpers niet gelijk te verkiezen. U moet namelijk ook rekening houden met de uitzwaai van de bovenplaat. Deze ruimte moet ook helemaal vrij zijn!

Met clamshells is dit geen probleem omdat ze zich openen als een oester/snavelbek, zodat u ze zo in een kleine ruimte kwijt kunt of in een hoek kan plaatsen. Een clamshell pers is ook zeer geschikt als u niet zoveel druk/kracht nodig heeft om de transfer uit te voeren. Over het algemeen is het zo dat hoe hoger de druk is die u moet toepassen, des te beter en langer de stof blijft zitten – tijdens het wassen.

Er is een ook nog alternatief, de Stahls Hotronix Fusion waarbij je kun swingen maar ook kan trekken. Dus de bovenplaat opent verticaal en de onderplaat kan naar u toe getrokken worden.

Persen van houten platen, keramische tegels, Subli leisteen etc., dan geen clamshell.

Als u een pers voor sublimatie wilt, en u van plan bent houten platen, keramische tegels of andere dikker items te personaliseren, dan zul u hoogstwaarschijnlijk een swing- of trek model moeten overwegen.

Omdat swing hittepersen verticaal openen bieden ze veel meer ruimte om er iets tussen te leggen. U kunt zich dat wellicht voorstellen als u uw handen op elkaar legt, ze helemaal opent en de achterkant net als bij een clamshell tegen elkaar houdt. Als u ze nu weer sluit dan kan u zien dat pas op het einde van de beweging een parallel gebied ontstaat – waar u iets tussen kunt persen.

Welke maat Transferpers?

De meest voorkomende transferpers maten zijn ongeveer 38 x 38cm (15" x15inch), dat is een veel voorkomende maat voor T-shirt persen, en 38 x 50cm (15 "x 20inch). Minimaal heeft u normaliter 28 x 38 cm nodig (13”x15inch).

Er zijn kleinere gespecialiseerde persen die meer bedoeld zijn voor tassen en labels: 13 x 13 cm(5”x5inch) en 28 x 38 cm(13”x15inch), en kleine persen zijn ook populair als u hem overal mee naar toe wilt nemen.

Er zijn ook grotere met formaten vanaf A2 (100 x 40 cm) voor vlaggen, deurmatten e.d.. Vervolgens zijn er natuurlijk speciaal gevormde machines voor caps, borden en mokken, en vacuüm persen voor 3D-dye sublimation.

De omvang van de pers die u nodig hebt, hangt af van de grootte van de beelden die u wilt afdrukken. De beperkingen van uw printer moeten ook een rol spelen in de besluitvorming omdat het geen zin heeft te investeren in een 40 x 50 cm transferpers als bijvoorbeeld A4-printer heeft.

Het is wel goed om te weten welke platen er voor de pers beschikbaar zijn om later niet voor onaangename verassingen te komen staan als u iets anders wilt gaan produceren voor uw klanten. Bij de nieuwste modellen van Stahls kunt u de platen heel eenvoudig wisselen zonder speciaal benodigd gereedschap.

Threadability, wat is dat?

Als u zich bezig houdt met het versieren van kleding, dan zijn termen als threadability weleens voorbij gekomen in gesprekken met collega’s. Dit betekent simpelweg het vermogen om het kledingstuk te verplaatsen over de bodemplaat. Hiervoor moet er natuurlijk ruimte zijn onder de onderplaat. Het te bedrukken gedeelte ligt dan keurig op de onderplaat terwijl de rest eronder hangt. Sommige modellen printen vanaf de bodemplaat. Dit is meer een zeefdruk techniek.

Met Stahls Hotronix persen is Threadbility standaard maar in de Hotronix lijn kun je de persen kan ook van een Caddie voorzien waardoor dit mogelijk wordt.

Auto Open - Waarom?

Stahls Hotronix biedt een scala aan open auto persen, binnen het merk Poli-Tape zijn de meeste modellen die wij voeren voorzien van handmatige bediening. Alleen model PT-16 opent automatisch. .

Auto open persen openen automatisch bij het einde van de verwarmingscyclus, hetgeen een handige optie is om verschillende redenen.

Ten eerste, als je met meerdere zaken tegelijkertijd bezig bent dan is auto open een handie feature omdat er niet onbedoeld transfers mislukken. In de tweede plaats zal bij grotere producties dit mechanisme in uw voordeel werken om de taak sneller te kunnen afronden. En u zult ook fitter voelen J, doordat dit voor u word gedaan. Dat scheelt echt wel met een clamshell type transferpers.

Een ander belangrijk voordeel van de auto open is dat u bij hot peel steeds precies op tijd bent. Dit kan echt bijdragen aan constante kwaliteit en makkelijk te verwerken materiaal. Als laatste zou ik nog willen toevoegen dat vooral waar het gaat om een kritische exacte tijdsduur de auto open optie een perfecte oplossing is.

Pneumatisch - Waarom?

Als u veel versieringen, Direct To Garment of veel langs naden en knopen werkt dan voldoet een gewone transferpers niet. Om de transfer overal te laten vloeien is luchtdruk vereist. Een voorbeeld van zo’n machine is de Air Fusion. Let in dit geval wel heel goed op de kwaliteit en capaciteit van de compressor zodat deze voldoende is.

 

Ga ik voor kwaliteit of voor een B-merk/Chinees?

Zoals met de meeste soorten apparatuur, zijn er de bekende vertrouwde merken, en dan zijn er onbekende opties die meestal – stukken - goedkoper zijn.

U investeert natuurlijk in activa voor uw bedrijf. Als u business hier veel werk voor heeft dan moet u daar natuurlijk op kunnen vertrouwen want anders kan uw bedrijf niet gezond groeien en komt u in de problemen met order afhandeling.

Een van de belangrijkste elementen van een transferpers zijn het gelijkmatig en constant verdelen van hitte en druk. Hiervoor moeten hoogwaardige elementen ingezet worden want anders loopt de kwaliteit van uw op te leveren product snel terug. Onze Poli-Tape en Stahls selectie levert deze eigenschappen constant, voor lange tijd.

Wat altijd een belangrijke afweging is hoeveel u per dag moet produceren. Voor grote sets is duurdere machine echt het geld waard. Dus als bijvoorbeeld 150 stuks per dag moet produceren dan is een Swing echt op zijn plaats. Hetzelfde geldt als u weliswaar minder produceert maar allerlei verschillende order/batches heeft waarvoor andere instellingen zijn vereist. Met de duurdere modellen kunt u dat allemaal eenvoudig weer oproepen vooraf instellen. Dit bespaart u tijd en verbetert uw doorlooptijd en kwaliteit van het product omdat u zich ook niet meer vergist in settings.

Het is dus belangrijk dat u inziet dat als u kiest voor een tweedehands of een goedkope Chinese transferpers dat u daarmee uw doelen kan ondermijnen . Wij krijgen regelmatig telefoontjes van mensen die dit door harde lessen ondervinden. Ze realiseren zich niet dat het keurmerk CE in China China Export betekent :-). Als uw budget parten speelt dan is het belangrijk via een betrouwbare partij een geschikt alternatief te vinden en niet zomaar via Marktplaats of eBay uw slag te slaan.

 

Hoe zit het met goedkope hitte persen in termen van het eindproduct?

Om eerlijk te zijn het antwoord op deze vraag hangt af van het proces.Bijvoorbeeld met laser transfer printen, zoals Forever transfer media, moet je een zeer goede transferpers hebben, die de hitte en druk goed verdeelt. Stahls heeft hier een perfecte oplossing voor gevonden door de verwarmingselementen niet los in de plaat te leggen maar er een legering om heen te doen. Hierdoor wordt de warmte veel beter verspreidt en ontstaan er .geen koude plekken. Ook niet als het apparaat al wat langer mee gat. Dit noemen we cast in tubular. Ze geven hier trouwens levenslange garantie op!

Als u alleen werkt met dye sublimatie dan is een goedkoop model zeker een optie omdat dit al snel tot een goed resultaat leidt.

Heeft u een goedkopere optie?

Wij verkopen bij voorkeur Stahls omdat dit onze ogen op dit moment de beste partij is in de wereld van tranferpersen door hun technologische innovaties lopen ze ruim voorop. Daarnaast zijn we ook zeer gecharmeerd van Insta Graphics . Als alternatief voor Stahls leveren we de iets goedkopere Poli-Tape – fabrikant van o.a. Flex en Flock – hittepersen. Dit is ook een pers waar veel mag van verwachten en jaren plezier zult hebben. U kunt dit onder o.a. merken aan de platen, gegoten uit aluminium met teflon coating en silicoon pads. Een perfecte keuze voor de prijsbewuste koper.

Mochten er nog vragen bij u leven bel ons dan of stuur een email.